Nogomet
0

Maradona spreman promijeniti tim za Grčku

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AP)
Diego Maradona (Foto: AP)
Više argentinskih medija izašlo je u petak navečer s informacijom da je selektor reprezentacije Diego Maradona već pripremio zamjenske igrače za dvoboj posljednjeg kola u grupi B, koji "gauči" igraju protiv Grka.

U najmanju će ruku, pišu Argentinci, Maradona utakmicu početi s trima izmjenama u odnosu na identičan sastav koji je izvodio protiv Nigerije (1-0) i Južne Koreje (4-1).

Tako će zbog dva žuta kartona suspendovanog Jonasa Gutierreza zamijeniti desni branič Velez Sarsfielda Nicolas Otamendi (22), dok će umjesto povrijeđenog Waltera Samuela opet uskočiti Nicolas Burdisso, kao što je bio slučaj i tokom prvog poluvremena dvoboja s Južnokorejcima, kada je Interov branič morao napustiti teren zbog povrede bedrenog mišića.

Na koncu, Maradona će zbog prijetnje drugoga žutog kartona poštedjeti kapitena Javiera Mascherana, koga bi pak trebao zamijeniti veznjak Fiorentine Mario Bolatti (25).

"Imam utimu 23 'zvijeri' i 23 startera", izjavio je Maradona htijući reći da vjeruje svakom igraču kojeg je doveo u Južnu Afriku.