Nogomet
0

Maradona ljut na predsjednika Argentinskog saveza

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AP)
Diego Maradona (Foto: AP)
Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Julio Grondona našao se na meti selektora “gauča” Diega Maradone nakon prijateljskog dvoboja s Haitijem.

Maradona se novinarima požalio na otkazivanje pripremnog dvoboja koji je trebao biti odigran 29. maja u Dubaiju protiv tamošnje lokalne ekipe, a za sve optužuje Grondonu.

"Imam loše vijesti da se prijateljska neće odigrati. Dao sam svoju riječ igračima da idemo u Dubai 26. maja nakon igranja kod Rivera, ali sada je došlo do promjene", rekao je Maradona, misleći protom na pripremnu utakmicu protiv Kanade koju igraju 24. maja na stadionu River Platea (Estadio Monumental).

"Nakon toga putujemo u Pretoriju sa svom opremom, sparing-sastavom i 40 gostiju koje je zatražio Grondona. Kada me Grondona pitao da povedemo 40 gostiju, rekao sam mu da niko ne putuje s nacionalnom ekipom, ali da ću napraviti iznimku ovoga puta, a on mi sada kaže da nema utakmice u Dubaiju. Moram razgovarati s Juliom jer nam je utakmica 29. potrebna i nakon nje trebamo putovati za Pretoriju. Ja sam napravio ustupak i sada očekujem da i on meni udovolji", ne otkrivši pritom ko su gosti za koje je Grondona tražio da putuju uz reprezentaciju u Južnoafričku Republiku.

U ponedjeljak je Maradona dužan objaviti prošireni popis od 30 igrača-kandidata za SP, a kaže da ga čeka teška odluka.

"Preda mnom je jedan od najvrućijih vikenda. Čeka me težak posao jer moram zvati neke svoje ljude u Evropi, odlučiti o igračima i napraviti popis od njih 30."

Argentina se na Mundijalu nalazi u grupi B zajedno s Nigerijom, Južnom Korejom i Grčkom.