"Legenda Juventusa"
51

Maradona sprema tužbu za EA Sports: Neko će platiti za grešku koja se desila u FIFA 18

Klix.ba
Diego Armando Maradona (Foto: EPA-EFE)
Diego Armando Maradona (Foto: EPA-EFE)
Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona zaprijetio je da će tužiti EA Sports nakon što se njegova slika pojavila u igrici FIFA 18 na baneru koji pripada navijačima Juventusa.

Vijest o tome objavio je list "Il Matino", a na slici koja je objavljena jasno se vidi Maradonin lik uz poruku "Volim Juventus".

Argentinac je odmah pokrenuo proces i rekao je da se ovakve greške ne smiju ponavljati, a dodao je da će neko sigurno platiti zbog toga što je doveden u neugodnu situaciju.

"Rekao sam svojim advokatima da ispitaju stvar jer ovakve greške ne smiju da se prave. Ne smije tako nešto da se pojavi u igrici koju igra ogroman broj ljudi. Neko je pokušao da bude lukav, ali će zbog toga platiti", rekao je Maradona.

Maradona za navijače Napolija predstavlja "božanstvo", a ovakva greška sigurno je zasmetala i navijačima s obzirom na to da Napolitanci i Juventus vode veliku bitku za Scudetto. Argentinac, koji je vodio Napoli do jedine dvije titule u historiji kluba, smatra da njegov bivši klub igra bolje i da se nada kako će sreća napustiti Juventus.

"Nadam se da će sreća napustiti Juventus. Napoli igra bolje i hrabriji je, a oni ne smiju dopustiti Juventusu da im oni pomažu. Moraju da se drže", završio je Maradona.