Nogomet
1

Maradona: Pele će uvijek biti drugi

Totalsport
Pele (Foto: AFP)
Pele (Foto: AFP)
Javno prepucavanje između dvojice nogometnih velikana, Pelea i Diega Maradone, traje duže vrijeme. Povod novim "otrovnim" izjavama bila je dodjela počasne FIFA-ine Zlatne lopte.

Ista je dodijeljena Peleu na nedavnoj svečanoj ceremoniji u Zürichu za posebne zasluge i postignuća u karijeri.

"Kako ljudi mogu reći da je Pele dobio Zlatnu loptu prije mene? Ja sam primio Zlatnu loptu za posebne zasluge od France Footballa 1996. godine. Stoga je velika greška reći da je Pele primio nagradu prije mene", rekao je Maradona.

"Za mene će Pele uvijek biti drugi najbolji u nogometu u usporedbi s Maradonom. Gledajte to na ovaj način, u njegovoj vlastitoj zemlji, Brazilu, Pele je drugi najbolji sportista iza bivšeg vozača Formule 1 Ayrtona Senne. Pele će uvijek biti drugi, bilo u međunarodnom nogometu ili u brazilskom sportu. Tužna je stvar da je drugi najbolji i da će uvijek ostati na drugom mjestu.

Dok je ove godine uručivao Zlatnu loptu Cristianu Ronaldu Pele je njegovo ime pročitao kao Cristiano Leonardo. To samo dokazuje gdje spada."

Maradona je 1986. godine odveo Argentinu do naslova svjetskih prvaka, a ligaške naslove je osvajao s Barcelonom, Napolijem i Boca Juniorsima. S druge strane, Pele se može pohvaliti trima osvojenim svjetskim prvenstvima, što nije uspjelo nijednom drugom nogometašu u historiji, a statistika kazuje da je postigao 1283 gola u 1363 utakmice u karijeri.