Pele
0

"Maradona ne može biti primjer djeci"

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AP)
Diego Maradona (Foto: AP)
Dugogodišnji verbalni rat Pelea i Diega Maradone nastavljen je novom rundom. Tačnije, legendarni brazilski nogometaš nije, pred novinarima u Sao Paulu, propustio priliku "okrznuti" argentinskog velikana lopte...

Pele, koji će sljedeće subote napuniti 70. godina života, smatra se najboljim nogometašem svih vremena. Problem nastaje kada se isti epitet stavi pred Maradonino (50) ime, čemu su mnogi skloni.

Premda ne osporava Maradoninu genijalnost, Pele ga ne smatra istinskom legendom zbog načina života koji je Argentinac vodio, a koji je bio protkan problemima s drogom, čega se ponovno dotaknuo:

"Maradona nikako ne može biti dobar uzor djeci. Bog mu je dao dar igranja nogometa, i bio je velik igrač, ali i negativan primjer."

Pelea čudi to kako je moguće da Maradona ima poslovnih ponuda:

"Sa svim što mu se u životu događalo čudi da postoje ljudi koji mu žele ponuditi saradnju. Da su malo više svjesni sebe takvo što ne bi radili, ali mislim da će se to prestati događati ne promijeni li se on sam."

Posljednji puta kada se Pele očitovao o Maradoni i njegovom ponašanju, a znao je i reći da je Argentincima teško pronaći nekoga tko bi se mjerio s njime budući da niti među sobom ne mogu odlučiti tko je njihov najbolji igrač svih vremena,  Argentinac je uzvratio:

"Koga briga što Pele govori? Taj pripada u muzej."

Očituje li se sada komentar će, vrlo vjerojatno, biti sličan...