Martin Palermo
0

"Messi nije Maradona, on ne može voditi tim"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Napadač Boca Juniorsa Martin Palermo (37) povukao je paralelu između Lionela Messija i Diega Maradone, upozorivši pritom da 23-godišnji Barcelonin napadač nema harizmu možda i najboljeg nogometaša svih vremena.

Palermo, kojeg je bivši argentinski selektor Maradona pozvao na Svjetsko prvenstvo u JAR, a ovaj mu se odužio golom protiv Grčke kojim je postao najstariji argentinski strijelac na utakmicama Mundijala, tvrdi da to ima veze s načinom odrastanja dvojca kojeg cijeli svijet uspoređuje.

"Messi nije Maradona, on jednostavno nema Diegov mentalitet i nije spreman voditi tim. Ne može preuzeti ulogu vođe, nije naviknut na takvu poziciju u ekipi. Razlika je u tome što je odrastao na drugačiji način od Maradone, u Barceloni je od svoje dvanaeste godine", kazuje Palermo.

Pomalo je to čudna izjava 37-godišnjaka koji je za reprezentaciju odigrao svega 15 utakmica, od čega i trinaest minuta spomenute utakmice protiv Grčke. Četrnaest godina mlađi Messi, službeno najbolji nogometaš svijeta za 2009. godinu, njegovu je karijeru nadmašio davnih dana. A, i još uvijek stigne odraditi ono što mu Palermo predbacuje...