Najveći nogometaš samouvjereno
32

Maradona: Messi je dobar dečko, ali ja sam bio bolji

Totalsport
Diego Maradona
Diego Maradona
Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Maradona (52) u ponedjeljak se vratio u Italiju kako bi pokušao očistiti svoje ime od optužbi za utaju poreza.

Italijanski poreznici Maradonu terete za otprilike 40 miliona eura neplaćenog poreza iz perioda dok je igrao za Napoli između 1984. i 1991. godine, perioda u kojem je klubu donio jedina dva naslova italijanskog prvaka u njegovoj historiji.

Zbog toga je Maradona izbjegavao posjete Italiji posljednjih godina, a i svaki put kada bi stigao na Apeninski poluotok poreznici su mu stvarali neugodnosti, oduzimavši mu tako vrijedne satove i skupocjeni nakit kao oblik naplate duga.

"Nisam ubio nikoga. Imao sam povjerenje u ljude koji su potpisivali moje ugovore, ali ja nisam bio prisutan. Ja sam vani trenirao na igralištu i zato ne razumijem zašto italijansko pravosuđe traži 40 miliona eura", rekao je Maradona u svom obraćanju javnosti.

Nakon teme poreza na red je došla i nogometna tema. Na upit novinara da li je Lionel Messi njego nasljednik Maradona je odgovorio:

"Nadam se da će donijeti naslov Svjetskog prvaka Argentini. Ali bit će to jako teško. Ljudi su ga "prokužili". Milan ga je stavio u "kavez", rekao je Maradona pa onda samouvjereno zaključio:

"Messi je dobar dečko, ali ja sam bio bolji nogometaš."