Duguje 40.000 miliona eura poreza
0

Maradona se vratio u Italiju, dočekali ga navijači

Totalsport
Diego Maradona
Diego Maradona
Argentinski nogometni idol Diego Maradona (52) vratio se u ljubljenu mu Italiju. Malo iza 13 sati po lokalnom vremenu sletio je iz Dubaija na rimski aerodrom Fiumicino.

Desetine navijača dočekali su "malog zelenog" obučenog u crno, jaknu, odijelo i sunčane naočale, a neki od njih su vikali: "Vidio sam Diega...sada mogu umrijeti".

Maradona je rijetko navraćao u Italiju posljednjih godina zbog nagomilanog poreznog duga koji se kreće u visini od otprilike 40 miliona eura, a zbog kojeg su mu italijanski poreznici redovno stvarali neugodnosti kada god bi se ipak pojavio, oduzimajući mu dragocjenosti, skupe, satove i nakit, kao oblik naplate duga.

"Maradona se vratio u Italiju jer voli ovu zemlju. Želi vidjeti Napulj i razjasniti kako nije osoba koja izbjegava plaćanje poreza", objasnio je Maradonin advokat Angelo Pisani.

Motivi Maradoninog povratka na Apeninski poluotok su višestruki. Želi osvjetlati obraz pred zakonom, vidjeti ljubljeni mu Napulj, ali i gledati derbi serije A na Sao Paolu protiv Juventusa 1. marta.

Pod Maradoninim je vodstvom Napoli osvojio jedina dva naslova italijanskog prvaka u klupskoj historiji 1987. i 1990. godine, kao i Kup UEFA 1989. godine.