Nogomet
0

Maradona kandidat za selektorsku klupu UAE-a

Totalsport
Diego Maradona
Diego Maradona
Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona jedan je od kandidata za selektorsku klupu Ujedinjenih Arapskih Emirata, potvrdio je predsjednik Nogometnog saveza UAE-a Yousef Al Serkal.

Nakon otkaza Srećku Katanecu u septembru prošle godine klupu UAE-a privremeno je preuzeo dr. Abdullah Misfir, ali čelni ljudi saveza u potrazi su za trajnim rješenjem.

"Da, razmišljali smo o Maradoni kao selektoru. On je jedno od imena koje ne možete ne imati u vidu, posebice jer je ovdje. Ali moramo razmišljati o finansijskim aspektima. Naš cilj je objaviti ime novog izbornika prije kraja sezone", komentirao je Al Serkal za arapski dnevnik Al Ittihad.

Pored aktuelnog trenera Al-Wasla imena koja se medijski dovode u vezu s mogućim preuzimanjem selektorske klupe UAE-a su ona Marcella Lippija, Franka Rijkaarda i Dicka Advocaata.

"Ne tražimo veliko ime, ali želimo čovjeka koji može uliti samopouzdanje igračima. Tražimo trenera koji može razviti koheziju među igračima i pomoći im da se razviju", kazao je Al Serkal.