Wesley Sneijder
0

"Maradona i Dunga su idioti"

Totalsport
Wesley Sneijder (Foto: AP)
Wesley Sneijder (Foto: AP)
Interov veznjak Wesley Sneijder pun je hvale za svog i selektora holandske nogometne reprezentacije, Berta van Marwijka. Za razvikanije šefove struke nema lijepe riječi.

S dva je gola Sneijder bio najzaslužniji za pobjedu "oranja" protiv Brazila (2-1) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva koje je u toku u Južnoafričkoj Republici. Njegovim je pogocima preokrenut rezultat te četvrtfinalne utakmice za što Sneijder hvalu pripisuje selektoru reprezentacije.

"Lijepo je imati na čelu nekoga ko je smiren i ko ti može pomoći savjetom. Nekoga ko ne paničari", započeo je Sneijder, a potom precizno rekao šta misli o Diegu Maradoni, argentinskom selektoru, i Dungi, brazilskom šefu struke na SP-u.

"Nakon prvog teškog poluvremena protiv Brazila ostali smo mirni. Radije bih da me vodi neko poput Van Marwijka nego dva idiota kakvi su Maradona i Dunga", jasan je bio Interov nogometaš, što su mediji jedva dočekali.

No, nogometaš se brzo predomislio, pa sad tvrdi da je krivo interpretiran.

"Došlo je do velike greške u interpretaciji i raznim prijevodima onoga što sam izjavio. U razgovoru se nisam direktno obratio ni Maradoni ni Dungi, čije radove poštujem. Pričao sam o razlikama među trenerima. Niko od nas nije jednak nekome drugome. Žalim zbog načina na koji su moje riječi prenesene".