Diego Maradona
0

"Dođe mi da se skinem u dres"

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AP)
Diego Maradona (Foto: AP)
Dvije sudijske greške znatno su oštetile englesku i meksičku nogometnu reprezentaciju, iako bi grijeh bio izjaviti da četvrtfinale Svjetskog prvenstva u potpunosti kroz susrete protiv njih nisu zaslužili Nijemci i Argentinci.

Upravo će moćni "elf" i razigrani "gaučosi" u međusobnom srazu odlučiti koja će reprezentacija pronaći svoje mjesto među posljednje četiri na jugu Afrike.

Dugo i još uvijek osporavan od kritičara selektor Argentinaca Diego Maradona sada likuje. Za to ima svako pravo jer su njegovi izabranici kroz dosadašnja četiri susreta Mundijala uknjižili četiri pobjede. No, prave stvari tek slijede.

"Najradije bih se skinuo u dres i zaigrao. Ipak, znam da to nije finale SP-a 1986. godine", kaže Maradona, možda i najbolji nogometaš svih vremena.

"Vidjet ćemo kako se dečki osjećaju, procijenit ćemo ih. Neki su sigurno umorni, neki nisu i na temelju toga odlučit ćemo o sastavljanju tima", najavljuje Maradona susret koji slijedi.

U osvrtu na 3-1 pobjedu protiv Meksika, unatoč uvodnom golu koji je bio produkt sudijske greške, selektor Argentine ponovno se kritički osvrnuo na ljude u crnom.

"Učinilo mi se da Rossetti (Roberto, glavni sudija, op.a.) nije dopuštao Messiju da igra s loptom. Dobro su ga istukli, a sudija je ostao nijem. Brine me što bi Messija mogli povrijediti."

"Nismo ovdje došli na odmor već po naslov svjetskih prvaka. Želja nam je učiniti sve Argentince ponosnima i stoga upućujem čestitke mojim momcima koji ovdje rade sjajnu stvar", razdragan je bio Maradona koji je pobjedu protiv Meksika posvetio sjajnom motociklisti, višestrukom prvaku svijeta Valentinu Rossiju.

Dotični se, podsjetimo, trenutno oporavlja od loma noge.

"Rekao bih još samo dvije stvari: Pobjedu posvećujem svom prijatelju Valentinu Rossiju. To je prvo."

U drugoj se dotakao svojih kritičara.

"Govorili su mi da ne znam ništa o trenerskom poslu."

Inače, Maradona je na press konferenciju stigao obavijen dimom cigare uz koju se šepurio ulaskom u sobu punu predstavnika medija. Kasnio je dvadesetak minuta, te je zamoljen da cigaru ugasi.