Primera
0

Manu spasio Sevillu prvog poraza

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Seville ugostili su posljednjeplasiranu ekipu prvenstva, Racing Santader, u 10. kolu španske Primere i na koncu se jedva spasili prvog ovosezonskog poraza (2-2), ali serija bez poraza se nastavila.

Andalužani iza sebe imaju nevjerovatan niz od osam prvenstvenih utakmica bez poraza. On je večeras, na sreću domaćih i tugu gostujućih navijača na Sanchez Pizjuanu, nastavljen. Nastvljena je i fantastična serija od pet pobjeda u pet utakmica na ovom stadionu.

Bedemsku odbranu opet je, uz Juliena Escudea, Martina Caceresa i Cokea, činio kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, koji je zbog suspenzije propustio gostovanje na Nou Campu u prošlom kolu protiv Barcelone (0-0).

Dobro su domaći nogometaši počeli susret, pa su u 37. minuti preko Manua poveli s 1:0. Taj je rezultat bio aktivan do dvadeset minuta pred kraj. Uslijedile su dvije brze kontre nogometaša Racinga i dva pogotka. Prvo Argentinac Ariel Nahuelpan u 62., a zatim Jairo Sampeiro sedam minuta kasnije za.

Imali su izabranici Hectora Cupera dobar rezultat i pobjedu do sudačke nadoknade. Sevilla je, potom, očekivano, ubacila u brzinu više i krenula svim silama ka golu Grka Alexandrosa Tziolisa, koji je kapitulirao u samoj završnici. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić obavio je veliki dio posla, a na kraju Manu postigao svoj drugi gol za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Sevillin rekod iz sezone 1945/46 se tako polako ruši. Tada su, podsjetimo, Andalužani sezonu otvorili sa devet utakmica bez poraza, a u desetoj ih je savladala Valencia s 1-0. Spahić i ekipa na dobrom su putu da ga sruše, jer već za vikend dočekuju Granadu.

Racing je s ovim bodom "preskočio" Sporting Gijon, dok je Sevilla ostala na 4. poziciji sa 17 bodova.

Primera, 10. kolo:

Sevilla – Racing Santander 2-2 (Manu 37, 90/ Nahuelpan 62, Jairo Samperio 69)