Krcat stadion
952

Manijaci poslali poruku citatom Alije Izetbegovića, uzavrela atmosfera na Grbavici

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Željezničar i Sarajevo večeras od 20:00 sati na stadionu Grbavica igraju novi gradski derbi u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Kao i uvijek, ovaj susret je privukao veliku pažnju ljubitelja nogometa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine pa su tribine ispunjene gotovo do posljednjeg mjesta, iako je još ostalo vremena do početka meča.

Navijači Sarajeva su iz sigurnosnih razloga još do 18:30 sati zauzeli svoje mjesto na istočnom dijelu sjeverne tribine, a između njih i Željinih navijača je napravljena velika tampon zona.

S druge strane, Manijaci su spremili i poruku na ogradi južne tribine, a ovaj put su citirali bivšeg predsjednika Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

"Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem", poručili su Manijaci.

Željovci se nadaju kako će se revanširati Bordo timu za neugodan poraz od 3:0 u posljednjem derbiju odigranom na Grbavici, dok navijači aktuelnog prvaka BiH očekuju još jednu dobru predstavu svojih ljubimaca.

Susret sudi Haris Kaljanac iz Sarajeva, a tekstualni prijenos utakmice možete pratiti uživo na portalu Klix.ba.