Presedan u nogometu
245

Manijaci novi generalni sponzor FK Željezničar, otvoren pozivni broj za akciju podrške

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
FK Željezničar dobio je novog generalnog sponzora, a to će biti najvatreniji navijači ovog kluba - popularni Manijaci, objavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Manijaci će pokrenuti akciju koja se sastoji od poziva za podršku, a on će koštati 2 KM. Planirano je da će trajati deset dana, odnosno da će brojevi biti aktivni do Nove godine (Pozivni broj: 17045).

Pozivni broj za pomoć navijačima Željezničara je 17045 (Foto: T. S./Klix.ba)
Pozivni broj za pomoć navijačima Željezničara je 17045 (Foto: T. S./Klix.ba)

"Ova konferencija za medije je specifična, a krajnji rezultat će biti upečatljiv trag u novijoj historiji FK Željezničar. Već smo vam rekli da imamo problem s generalnim sponzorom, a dan nakon toga stiglo je pismo namjere Udruženja navijača FK Željezničar", kaže direktorica Plavih Amira Uzunović.

Uz to, navijači Željezničara su poručili da ne žele biti generalni sponzor samo za ovu sezonu, već i u narednim godinama koje dolaze.

"Sigurni smo da ćemo ovom inicijativom, što će biti prvi primjer u svijetu, poslati još jednu lijepu priču s naše Grbavice i kako dajemo ljubav za naš klub. Nakon što je došlo pismo namjere avijača, želimo pohvaliti i njihovu odličnu organizaciju, vremena nije bilo puno, ali smo uspjeli to odraditi", poručio je Kerim Balić, član Uprave FK Željezničar.

Manijaci su se obavezali da će uplatiti 300.000 KM, odnosno da će se u narednom periodu obaviti 150.000 poziva.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Vremena se mijenjaju, ideali nikad", zajednička je poruka koju su poslali klub i navijači.