Pred meč s Krupom
95

Manijaci na sjeverozapadu, 1 KM od svake ulaznice ide za liječenje Maka Hasića

Piše: K. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Najvatreniji navijači Željezničara popularni Manijaci susret protiv Krupe posmatrat će sa sjeverozapadne tribine, a Plavi će imati i podršku oko 900 osnovaca iz Sarajeva, Goražda i Srebrenice.

"Grupa je odlučila ovu utakmicu preseliti na sjeverozapad stadiona, zbog suspenzije južne tribine. Trebamo nastaviti tamo gdje smo stali, a to je na dobrim izdanjima. Iskoristimo akustičnost tribine na kojoj ćemo biti smješteni za što bolje navijanje. Idemo se potruditi da napravimo odličan ambijent, još jedno dobro izdanje u režiji naše grupe, zato svi na sjeverozapad!", stoji u saopćenju najvatrenijih navijača Željezničara.

Plave će ovaj put bodriti i 900 osnovaca iz Sarajeva, Goražda i Srebrenice.

FK Željezničar nastavlja društveno-odgovorno poslovanje te osnaživanje navijačke baze kod onih najmlađih. Tako će Željo ugostiti čak 900 djece iz nekoliko osnovnih škola s područja Sarajeva, Goražda i Srebrenice.

Željezničar je također donio odluku po kojoj će iznos od 1 KM od svake ulaznice biti proslijeđen na račun za liječenje Maka Hasića, sedmogodišnjeg dječaka koji je obolio od rijetkog i agresivnog karcinoma Burkittovog limfoma.