Stidljivi Senegalac
73

Mane se oglasio prvi put nakon tajnog vjenčanja: Supruzi nije smio prići, pomogao mu daidža

H. H.
Aisha Tamba i Sadio Mane (Foto Twitter / Daily Mail)
Aisha Tamba i Sadio Mane (Foto Twitter / Daily Mail)
Senegalski nogometaš Sadio Mane (31) prije nekoliko dana je stao na ludi kamen, a nakon toga počeli su se otkrivati detalji oko njegovog tajnog vjenčanja s misterioznom suprugom Aishom Tambom (18). U međuvremenu, nogometaš Al-Nassra se oglasio prvi put nakon ženidbe.

Par je u vezi još otkako je Mane igrao u Liverpoolu, a Tamba je tada imala samo 16 godina.

Vjenčanje je održano 7. januara u Keur Massaru, šest dana prije početka Afričkog kupa nacija na kojem Mane ima velika očekivanja. Pulse Sports je objavio tekst o Maneovoj životnoj saputnici uz navođenje da je ona uz njega još od tinejdžerskih dana.

Mane je svojoj novoj supruzi čak plaćao račune dok je pohađala školu, a obavezao se i da će finansirati njenu porodicu do kraja života.

Engleski mediji danas donose nove informacije, navodeći da je Aisha je rođena u Casamanceu, gradu koji graniči sa Bambalijem - selom odakle je Mane i gdje je donirao novac za izgradnju bolnice.

On je također obezbijedio sredstva za džamiju, školu, benzinsku pumpu i materijale za učenike u svojoj zajednici.

Aisha govori Mandingo, jezik koji se koristi u dijelovima Senegala i Gambije, a koji govori i njen novi muž.

Pulse Sports je objavio da se Mane zakleo da će se oženiti Tambom od samog dana kada su počeli da se zabavljaju, a što je bilo tokom njegove karijere u Liverpoolu i da je riječ o jednoj vrsti ugovorenog braka.

Mane, koji je poznat kao veoma stidljiv momak, Aishu je prvi put uočio kada je imala 16 godina, ali joj tada nije formalno prišao, navodi Sports Brief.

Međutim, on je svoje namjere prenio daidži, prijatelju Aishine porodice, što je dovelo do njihovog povezivanja.

"Iskreno, zadovoljan sam činjenicom da mi je predsjednik čestitao jednako kao i moji saigrači. Mislim da su mi svi čestitali i poželjeli sreću. Zbog toga sam sretan i nadam se da će sve biti u redu", poručio je friško oženjeni Mane, koji se prvi put oglasio nakon vjenčanja.

Inače, Mane se sprema za nastup na Afričkom kupu nacija u Obali Slonovače gdje će njegova reprezentacija braniti titulu šampiona.

Senegal će u grupnoj fazi igrati protiv Kameruna i Gvineje i svrstan je među favorite za osvajanje trofeja.