Juve slavio s 1:0
213

Mandžukić odlučio derbi Juventusa i Rome, Džeko se vratio na teren

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Derbi susret 17. kola italijanske Serie A večeras su u Torinu odigrali Juventus i Roma, a domaćin je slavio rezultatom 1:0.

Juventus je dominirao od početka meča, a terensku inicijativu Stara dama je krunisala pogotkom u 35. minuti. Mladi Nicolo Zaniolo je izgubio loptu kod aut-linije, Mattia De Sciglio je centrirao, a Mario Mandžukić je u skoku nadvisio Davidea Santona i glavom matirao Robina Olsena.

Olsenova mreža se još jednom zatresla u 70. minuti, no pogodak Giorgija Chiellinija je poništen zbog prekršaja u napadu.

Roma je najbolju priliku za izjednačenje imala u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena kada je Bryan Cristante šutirao glavom nakon ubačaja sa desne strane iz slobodnog udarca, ali je Wojciech Szczesny prelijepom paradom spasio svoj gol i uhvatio loptu.

Taj promašaj je kažnjen u 90+2. minuti kada je ponovo Zaniolo izgubio loptu, Cristiano Ronaldo je prošao po desnoj strani i ubacio loptu po zemlji u peterac, a Douglas Costa je pogodio. No, arbitar Davide Massa je nakon konsultacija sa VAR-om odlučio poništiti pogodak zbog prekršaja nad mladim igračem Rome.

Miralem Pjanić je u redovima Juventusa igrao od prve do 70. minute kada ga je zamijenio Emre Can. Na drugoj strani Edin Džeko se vratio nakon povrede, te je na terenu proveo posljednjih 11 minuta susreta kada je zamijenio Stevena N'Zonzija.