Selektor Italije
24

Mancini: Sestra mi je javila da mi je umro prijatelj, kolona s kovčezima je udarac u lice

F. Z.
Roberto Mancini (Foto: EPA-EFE)
Roberto Mancini (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Italije Roberto Mancini rekao je da je izgubio prijatelja od posljedica zaraze koronavirusom i istaknuo kako je "prizor kolone vojnih vozila koja nose kovčege izvan Bergama poput udarca u lice".

U Italiji je umrlo skoro 5.000 ljudi, a više od 50.000 ih je zaraženo koronavirusom. Skoro 3.000 preminulih je iz regije Lombardija.

"Zabrinut sam za svoje roditelje koji žive u Jesiju, iako su trenutno dobro. Sestra me nazvala da mi kaže kako je od posljedica zaraze koronavirusom preminuo moj prijatelj iz djetinjstva. Igrali smo nogomet zajedno kada smo bili djeca. Radio je za dobrotvornu organizaciju Croce Verde u Jesiju", rekao je Mancini.

Bergamo je grad koji je najteže pogođen koronavirusom, a fotografija na kojoj se vidi kolona vojnih vozila s kovčezima posebno je pogodila Mancinija. Oni su prevezeni iz Bergama u druge gradove s obzirom na to da u krematorijima u Bergamu nije bilo dovoljno mjesta, iako rade 24 sata dnevno.

"Taj prizor konvoja vojnih vozila koji iz Bergama nosi kovčege bio je poput udarca u lice. Niko nije bio spreman za ovaj pakao na Zemlji. Pomisao da ljudi umiru jer nema dovljno kreveta za intenzivnu njegu je aspurdna, potpnuo neprihvatljiva. Naši medicinari rade herojski posao i imam puno povjerenje u njih. Zbog toga čak i ne pomišljam da napustim Italiju", rekao je Mancini za Gazzetta dello Sport.