Nogomet
2

Mancini ogorčen jer je Aguero otputovao u Argentinu

Totalsport
Sergio Aguero
Sergio Aguero
U sedmoj minuti utakmice 1. kola nove sezone Premiershipa jedan od najboljih nogometaša Manchester Cityja, Argentinac Sergio Aguero povrijedio je koljeno.

Od tada Aguero nije odigrao niti minute za klub, te se oporavljao od povrede. No, trenutno se Aguero nalazi u kampu argentinske reprezentacije koja će idućih dana odigrati dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Mundijal 2014. godine. Prvo je Argentina domaćin Paragvaju u petak, a potom idućeg utorka gostuje kod Perua.

Prema navodima iz Argentine lako je moguće da će Aguero biti u ekipi za meč protiv Perua, što je dodatno naljutilo ionako mrzovoljnog trenera Cityja Roberta Mancinija, kada je ova tema u pitanju.

"Nažalost, morali smo poštivati pravila koliko god ona smiješna bila. I poštivali smo ih, pustili smo Aguera da otputuje u Argentinu makar je morao ostati u klubu i nastaviti s rehabilitacijskim programom. Pa, on je povrijeđen, nema nikakve šanse da zaigra za reprezentaciju", rekao je Mancini koji se, jasno, boji da Aguero ne obnovi povredu tokom treninga ili, još gore, utakmice.

"Čujem da će ga pregledavati argentinski ljekari. On je pregledan, mora mirovati kada su treninzi u pitanju. Sve znamo kada je njegova povreda u pitanju i sve ovo je veliki rizik kada je u pitanju zdravlje jednog nogometaša", završio je Mancini.