"Džeko ostaje u klubu"
3

Mancini odbacuje mogućnost Adebayorovog povratka u City

FENA
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini tvrdi da ne postoje šanse da se Emmanuel Adebayor vrati u klub.

Togoanski internacionalac prošlu sezonu je proveo na posudbi u Tottenhamu, ali nije uspio potpisati stalni ugovor s ekipom sa "White Hart Lanea".

Adebayor je postigao 14 golova u debitantskoj sezoni na "Etihadu", nakon što je za 25 miliona funti došao iz Arsenala, ali nije izborio mjesto u prvom timu.

"Žao mi je zbog njega, ovdje je ali ne igra. No, ne postoji mogućnost da zaigra za nas u ovoj sezoni", kazao je Mancini.

"Za njega je važno da pronađe dobro rješenje jer je postigao mnogo golova prošle sezone i vrhunski je napadač. Nadam se da će uskoro pronaći pravo rješenje", dodao je menadžer Cityja.

Mancini je također potvrdio da će četvorica napadača, koja su mu trenutno na raspolaganju - Sergio Aguero, Carlos Tevez, Mario Balotelli i Edin Džeko – ostati u klubu.

Džeko je u prošloj sezoni postigao 19 golova, iako nije dobivao mnogo prilika za igru zbog čega se govorilo o njegovom odlasku iz Cityja.

"I dalje imam povjerenja u četvoricu napada. Postigli su ukupno 70 golova u prošloj sezoni. Svi će ostati u klubu", kazao je Mancini.