Prema pisanju ESPN-a
9

Mancini očekuje od Džeke da daje golove i kad igra od prve minute

Anadolija
Prema pisanju poznatog sportskog internet portala ESPN-a, trener Manchester Citya Roberto Mancini od napadača i bh. reprezentativca Edina Džeke očekuje da nastavi golgeterski niz i kada započne utakmice od prve minute.

ESPN podsjeća da je Džeko ušao sa klupe u utakmici protiv Tottenhama i postigao svoj sedmi pogodak ove sezone i šesti nakon ulaska sa klupe. Također, bosanski internacionalac je ove sezone započeo pet mečeva u kojima je poentirao samo jednom.

“Nadam se da će Edin davati golove i kada igra od prve minute zato što ima potrebni kapacitet da uradi nešto tako. Prošle godine on je svoj posao izvršavao dobro, i nadam se da može igrati jednako dobro i kada počinje utakmice od prve minute”, kazao je Mancini.

ESPN podsjeća da i “pored činjenice da je Džeko vrlo često na klupi, on je najbolji napadač Citya, dok Mario Balotelli još nije postigao pogodak ove sezone u ligi.” Carlos Tevez je postigao četiri gola u ligi, a Sergio Aguero tri, ali Mancini želi da svi napadači doprinesu više efikasnosti tima. Mancini je napomenuo da je Džeko vrlo važan igrač Manchester Cityja.

“Edin je odigrao vrlo važnu ulogu protiv Tottenhama i West Bromwicha”, kazao je Mancini.