Očekuje težak meč
31

Mancini o gostovanju BiH: Igramo na malom stadionu prepunom navijača

K. H.
Roberto Mancini (Foto: EPA-EFE)
Roberto Mancini (Foto: EPA-EFE)
Selektor Italije Roberto Mancini rekao je da njegov tim očekuje teška utakmica u petak protiv Bosne i Hercegovine u Zenici.

Pretposljednji susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo obje ekipe će igrati rasterećeno jer je Italija kao prvoplasirana osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, dok će naš tim kroz baraž koji se igra u martu tražiti svoju priliku da izbori plasman na smotru najboljih.

Mancini je o utakmici protiv Bosne i Hercegovine rekao da njegov tim očekuje težak zadatak.

"Utakmica protiv Bosne i Hercegovine će biti dobar test za nas. Igramo na malom stadionu koji je pun navijača i sigurno je da neće biti lagano. Želimo odigrati dobru utakmicu jer se nećemo vidjeti do marta", rekao je Mancini o utakmici.

Italijanske novinare je više zanimao sam spisak igrača, a glavno pitanje je bilo vezano za Marija Balotellija koji nije dobio poziv.

"Nogomet i sport moraju spajati ljude, a ne ih razdvajati. Volim Balotellija i mislim da ima još puno prostora da u karijeri napravi velike stvari, a ako i kada dobije poziv, to će biti samo iz razloga što može biti važan dio ekipe i što nam može pomoći", istakao je Mancini.

Susret između BiH i Italije igra se u petak u Zenici.