Nogomet
3

Mancini: Nedostaje nam Balotellijevih 15 golova

Totalsport
Balotelli i Mancini (Foto: AFP)
Balotelli i Mancini (Foto: AFP)
Dva mjeseca nakon prodaje Marija Balotellija Milanu menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini odjednom je shvatio koliko 22-godišnji napadač nedostaje njegovoj ekipi.

"Mario je dao 15 golova prošle sezone. To je razlika, to su golovi koje sada nismo postigli", rekao je trener aktuelnog engleskog nogometnog prvaka.

Građani su prošle sezone dali ukupno 93 gola. U 30 dosadašnjih utakmica ove sezone postigli su 55 pogodaka u usporedbi sa 72 gola u istoj fazi sezone lani i tu vjerovatno leži razlog zaostatku od 15 bodova za Manchester Unitedom.

"Jedina razlika u odnosu na prošlu sezonu je što smo postigli 20 golova manje. Primamo jednako, imamo najbolju odbranu i samo nam nedostaju ti golovi. Imali smo puno povreda, izgubili smo Sergija Agüera, pa Marija", dodao je Mancini, čiju ekipu u ponedjeljak očekuje premierligaški gradski derbi protiv Manchester Uniteda.

Do januarskog transfera u Milan Balotelli je u redovima Cityja dao tek jedan gol u 14 premierligaških nastupa. Otkako je stigao u redove Rossonera, zatresao je mrežu sedam puta u isto toliko susreta Serije A i skočio na treće mjesto tabele klupskih strijelaca.