Potpisao produženje ugovora
3

Mancini najplaćeniji premierligaški trener

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
U engleskom nogometnom prvaku Manchester Cityju odagnali su svaku sumnju vezanu za budućnost svog menadžera Roberta Mancinija (47).

Naime, talijanski menadžer kojeg su za nacionalnog selektora navodno željeli u Ruskom nogometnom savezu, potpisao je produženje ugovora s Građanima koje će ga učiniti najplaćenijim premierligaškim menadžerom. Manciniju će novi petogodišnji ugovor donijeti 7,5 miliona funti godišnje, čime će prestići menadžera Arsenala Arsenea Wengera koji godišnje inkasira oko 6 miliona funti.

"Oduševljen sam što sam u mogućnosti dati sve svoje znanje i zalaganje Manchester Cityju u daljnjih pet godina. Prilika za građenje na našem nedavnom uspjehu je ogromna. Manchester City je fantastičan klub. Veselim se izazovima i uzbuđenjima koji su pred nama", komentirao je Mancini iz Cityjeve predsezonske trening-baze u Austriji.

Posljednji ugovor, koji je potpisao u decembru 2009. godine, Manciniju je donosio oko 3,5 miliona funti godišnje, pa je tako novi ugovor više nego dvostruko unosniji.

Istovremeno s Mancinijevim produženjem, Daily Mail piše da je Tottenham na pragu trajnog potpisivanja ugovora s togoanskim napadačem Emmanuelom Adebayorom, aktuelnim igračem Manchester Cityja koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Spursima.

Vjeruje se da će potpisati trogodišnji ugovor, za koji će na svoj bankovni račun odmah po potpisu dobiti 4 miliona funti plus 115.000 sedmične zarade.