"Potrebno vrijeme odrastanja"
0

Mancini: Moj Manchester ne može osvojiti Ligu prvaka

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Talijanski strateg Roberto Mancini, trener engleskog prvaka Manchester Cityja, jasno je dao do znanja da ne gaji nadu kako bi ove sezone mogao klub odvesti do kraja u Ligi prvaka.

Trenutno je itekako upitno može li City uopće proći i grupu D Lige prvaka, odnosno, može li na kraju zauzeti jedno od prva dva mjesta. Nakon tri utakmice City ima samo jedan osvojeni bod i to u domaćoj utakmici protiv Borussije (1-1). Na dva gostovanja su igrači Cityja ostali bez bodova (kod Reala i Ajaxa).

"Ako dobijemo sve tri utakmice do kraja, onda je sve moguće. Imamo dva domaća meča i to je dobra vijest. No, ova grupa je izuzetno teška i znamo svi da će nam problem biti proći dalje. Šteta je jer smo i prošle sezone bili u teškoj grupi. U svakom slučaju, treba u Evropi i malo sreće", rekao je Mancini.

Navijači Manchester Cityja su se nadali da će njihovi miljenici nakon prošle sezone, kada su također zapeli u grupi Lige prvaka, ovom prilikom biti bolji, a nade su porasle nakon što je City postao prvak Premiershipa.

"Ne ide to preko noći. Evo, Chelsea je deset godina čekao svoju šansu i ugrabio je tek prošle sezone. Iskreno, mislim da City još uvijek ne može biti prvak Evrope. U svakom sportu, pa tako i u nogometu, mora proći određeno vrijeme odrastanja i tek se onda možete nadati određenom uspjehu. Mi u Evropi još uvijek učimo", rekao je Mancini.