Nogomet
0

Mancini: Finale protiv Wigana neće biti lako, a branit će Pantilimon

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Iako je Manchester City savladao Chelsea s 2-1 u polufinalu FA Cupa na Wembleyju, njegov menadžer Roberto Mancini nije bio oduševljen ukupnim dojmom koji je ostavila njegova ekipa.

"Ne mislim da je ovo bila jedna od naših boljih predstava ove sezone. Nakon što smo poveli 2-0, igrali smo kao da je utakmica već bila gotova", komentarisao je talijanski stručnjak.

Chelsea je uspio dati jedan gol, strijelac je bio Demba Ba u 66. minuti. City se do kraja uglavnom samo branio. Velike zasluge što je uspio sačuvati svoju mrežu ima rumunski golman Costel Pantilimon, kojem je Mancini redovito davao šanse ove sezone u FA Cupu.

Menadžer Manchester Cityja sugerisao je da bi Pantilimon mogao dobiti prednost ispred prvog golmana engleske reprezentacije Joea Harta i u finalu 11. maja protiv Wigana na Wembleyju.

"Costel je branio jako dobro. On je dobar golman i zaslužio je ovu priliku. Ovdje je dvije godine i uvijek je bio dobra rezerva Hartu. Imamo još četiri sedmice do finala, ali vjerujem da će Pantilimon dobiti priliku i u toj utakmici, jer je zaslužio".

Prije dvije sezone je Manchester City pod Mancinijevim vodstvom u finalu pobijedio Stoke s 1-0 i osvojio prvi veliki trofej nakon 35 godina čekanja, da bi prošle sezone uzeo titulu i u Premiershipu. Mancini sada ima priliku i za treći trofej u tri sezone.

"Ništa još nije gotovo, jer je u 90 minuta igre sve moguće. Wigan igra dobar nogomet. Ako želimo do naslova, morat ćemo se jako dobro pripremiti i odigrati jako dobru utakmicu. Kada smo osvojili FA Cup protiv Stokea, bila je teška utakmica za nas, a takvu očekujem i protiv Wigana", rekao je Mancini.