U sjajnoj formi
9

Manchester United želi Odegaarda, konkurencija Arsenal i Liverpool

D. B.
Martin Odegaard (Foto: EPA-EFE)
Martin Odegaard (Foto: EPA-EFE)
Manchester United pomno prati norveškog nogometaša Martina Odegaarda, ali ima žestoku konkurenciju koju predstavljaju Arsenal i Liverpool.

Menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer želi vidjeti svog sunarodnjaka Odegaarda u dresu Crvenih vragova, jer namjerava napraviti mlad tim.

Dvadesetogodišnji krilni nogometaš sjajno igra na posudbi u Real Sociedadu iz Real Madrida te je privukao pažnju Manchester Uniteda, Liverpoola, Arsenala, ali i Manchester Cityja.

Klubovi vjeruju da ga mogu kupiti za 25 miliona funti narednog ljeta i ponuditi mu priliku da igra u Premiershipu. Podsjetimo, Odegaard je dobio poziv u seniorsku reprezentaciju Norveške kada je imao samo 15 godina. Napravio je transfer iz Stromsgodseta u Real Madrid kao šesnaestogodišnjak, ali ima samo dva nastupa za seniorski tim.

Međutim, nastupi za Sociedad su definitivno privukli pažnju trenera Reala Zinedinea Zidanea koji ima opciju da ga vrati s posudbe.

Odegaard je u sjajnoj formi, upisao je dva gola i jednu asistenciju u svega šest nastupa, a proglašen je i igračem mjeseca. Nijedan igrač nije stvorio više šansi za svoj tim od Odegaarda u kompletnoj La Ligi.