Nogomet
0

Manchester United u finalu

Totalsport
Prvaci Evrope autoritativno su odradili gostovanje na Emirates stadionu i pobjedom od 3-1 plasirali se u svoje četvrto finale najprestižnijega evropskog klupskog nogometnog natjecanja.

Iako je Arsenal iz Manchestera donio aktivan rezultat san o finalu rasplinuo se nakon samo 11 minuta, kada je na semaforu zasvijetlilo 2-0 za Manchester. Žustar početak domaćina smirio je već u 8. minuti Korejac Ji-Sung Park, koji je nakon ubacivanja Ronalda iskoristio veliku pogrešku 19-godišnjeg Kierana Gibbsa i sa nekoliko metara svladao Manuela Almuniju.

Domaćini se još nisu ni pribrali, a novi šok priredio im je Cristiano Ronaldo koji je u 11. minuti odapeo iz slobodnog udarca sa 25 metara i prevario golmana Arsenala. Udarac je bio dobar ali ne i neuhvatljiv, međutim junak prvog susreta u Manchesteru nije baš najbolje reagirao i tu je praktično riješeno pitanje prvog ukupnog pobjednika.

Do kraja poluvremena gledali smo jalove pokušaje nogometaša Arsenala da probiju odbranu Manchestera ali svi ti napadi zaustavljani su bez osobitih problema, dok se s druge strane Manchester zadovoljio uvjerljivim vodstvom.

Ista slika nastavila se i u drugom poluvremenu do 61. minute, kada su gosti izveli lijep kontranapad u četiri poteza kojeg na asistenciju Rooneyja završava Ronaldo svojim četvrtim pogotkom u Ligi prvaka ove sezone. To mu je ukupno 15. pogodak u ovom natjecanju.

Domaćini su do počasnog pogotka stigli u 76. minuti iz kaznenog udarca. Darren Fletcher srušio je Cesca Fabregasa u šesnaestercu gostiju i sudac Rosetti pokazao mu je izravan crveni karton, te mu tako uskratio mogućnost nastupa u finalu. Jedanaesterac je u pogodak pretvorio Robin van Persie.

Ovom pobjedom Manchester je produžio svoj niz nepobjedivosti u Ligi prvaka na 25 utakmica. Posljednja momčad koja je slavila protiv "crvenih vragova" u Ligi prvaka bio je Milan u uzvratnom susretu polufinala 2007. godine. Na San Siru bilo je 3-0 za crveno-crne.

Drugog sudionika finala dat će uzvratni susret između Chelseaja i Barcelone koji se igra u srijedu na Stamford Bridgeu. Prva utakmica završila je 0-0.

Liga prvaka, polufinale, uzvratna utakmica:

Arsenal - Manchester United 1-3, prva utakmica 0-1 (Van Persie 76-11m / Park 8, Ronaldo 11, 61)