Ponuda azijskog konzorcija
0

Manchester United prodaje se za milijardu funti?

Totalsport
Konzorcij koji čini skupina tajkuna s Dalekog istoka spreman je ponuditi milijardu funti za preuzimanje engleskog nogometnog velikana Manchester Uniteda, piše News of the World.

Šestorica azijskih milijardera provela su tri mjeseca pripremajući ponudu koju sadašnji vlasnik "crvenih vragova" Malcolm Glazer neće moći odbiti.

Dvojica članova konzorcija vatreni su navijači Uniteda i ove su godine već dvaput bili na Old Traffordu promatrajući na licu mjesta svoje miljenike. Konzorcij, čiji je stožer u Bangkoku, želi isplatiti obitelj Glazer i pokrpati sve dugove engleskog prvaka. Izvor blizak milijarderima za News of the World je potvrdio:

"Sve su financije na mjestu i konzorcij je spreman pristupiti Glazeru. Ulagači su svoju domaću zadaću napravili do najsitnijih detalja i svjesni su da je Glazer pod pritiskom zbog dugova. Ako je United ikad bio ranjiv i podložan prodaji, onda je to sada", rekao je neimenovani izvor i bombastično najavio:

"Ovo bi mogao biti najveći nogometni posao svih vremena. Ulaganje Romana Abramoviča u Chelsea nije ništa prema ovome. Ako Glazeri žele prodati klub, novac je na stolu".

Konzorcij je navodno spreman kupiti i dio vlasništva ukoliko Glazer ne bude htio prodati sve dionice.