Skuplje ulaznice
0

Navijači Manchester Uniteda plaćaju dug Glazera

Totalsport
Golema dugovanja u kojima se nalazi engleski nogometni prvak Manchester United nagnala su američke vlasnike kluba da razmisle o povećanju cijene godišnjih ulaznica.

Ukupni iznos duga je čak 711 miliona funti, pa obitelj Glazer, u čijem je vlasništvu United, razmišlja o raznim načinima za smanjivanje deficita. Jasno je da će samo povećanje cijena ulaznica imati minimalan učinak na kresanje duga, ali Glazeri su u obzir uzeli i tu mjeru.

Prema pisanju News of the Worlda, zasad razmišljaju o nekoliko opcija, a prema najgoroj za navijače, cijena bi porasla za čak 11 posto. Tako bi godišnja ulaznica za porodičnu tribinu sa sadašnjih 646 funti skočila na 722 funte. Navijačima se takve najave, očekivano, nimalo ne sviđaju.

"Prošlosedmično objavljivanje ukupnih dugovanja našeg kluba pokazalo je istinsku štetu koju su Glazeri nanijeli Unitedu. Ne mogu sada očekivati da navijači plaćaju dug. Ako ustraju u tome, mogli bi se iznenaditi koliko će im teško biti prodati ulaznice", izjavio je Duncan Drasdo iz Neovisne udruge navijača Manchester Uniteda.

Prema preliminarnim bi se procjenama nepopularnim potezom u klupsku blagajnu na godinu slilo dva miliona funti.