Nogomet
1

Manchester United preokretom stigao do pobjede protiv Hulla

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Manchester Uniteda upisala je treću uzastopnu pobjedu u engleskom prvenstvu. U susretu 18. kola slavilai su kod Hull Cityja 3-2, iako je domaćin nakon 13 minuta igre poveo s 2-0.

James Chester dao je za Hull prvi gol već u 4. minuti, kada je iz blizine bez problema zakucao loptu u mrežu. David Meyler potpisao je drugi gol domaćina u 13. minuti, također iz blizine, a loptu je na putu prema golu malo skrenuo gostujući stoper Jonny Evans.

Crveni vragovi su se uspjeli brzo vratiti u utakmicu. U 19. minuti je najbolji Manchesterov igrač u ovoj utakmici Wayne Rooney ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Chris Smalling je poentirao udarcem glavom u ugao. Već u 26. minuti bilo je 2-2, a strijelac je bio Rooney dobrim udarcem izvan kaznenog prostora.

James Chester, strijelac vodećeg pogotka za domaćina, prometnuo se iz junaka u tragičara, kada je ubačenu loptu pred vlastiti gol pod pritiskom Rooneyja koji je krenuo na skok zakucao u vlastitu mrežu. Tako se prvi put u historiji Premierlige dogodilo da u jednom mjesecu čak trojica igrača u istoj utakmici postignu i gol i autogol.

Domaćin je i prije i nakon tog autogola imao nekoliko lijepih prilika za postizanje pogotka, a najveću u sudijskoj nadoknadi, kada se Chester mogao iskupiti za autogol, ali je u odličnu šansu zapucao jer je šutirao ravno u De Geu.

Spomenimo još da je u 90. minuti Antonio Valencia dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Huddlestoneom. Domaćini su žestoko pritisnuli u potrazi za izjednačenjem, ali je United izdržao do kraja i skočio na šesto mjesto na tabeli.

Premiership, 18. kolo:

Hull City – Manchester United 2-3 (Chester 4, Meyler 13 / Smalling 19, Rooney 26, Chester 66 – ag)