Premiership
180

Manchester United pregazio West Ham, sjajni Lukaku postigao dva gola na debiju

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na Old Traffordu u okviru prvog kola Premiershipa ekipu West Hama rezultatom 4:0.

Crveni đavoli su se ponovo ovog ljeta pojačali, a menadžer Jose Mourinho želi vratiti naslov na Old Trafford pa su u takvom žestokom ritmu i krenuli u današnju utakmicu.

Stvorili su veliki broj šansi u prvom poluvremenu, a jednu od njih iskoristio je novajlija Lukaku u 33. minuti.

Odlično je smirio nisku loptu koju je poslao Rashford, napravio korak i uputio prekrasan udarac koji je pronašao put do gola.

Na otvaranju drugog poluvremenu belgijski napadač je udvostručio prednost. Mkhitaryan je savršeno uputio centaršut iz slobodnjaka, a Lukaku je uspio najviše skočiti u blizini bijele tačke te odlično glavom pogoditi za 2:0.

Mogli su Čekićari smanjiti rezultat šest minuta kasnije kada je Arnautović ispratio centaršut i uputio dobar udarac glavom koji je pogodio prečku.

Uzvratio mu je Rashford s druge strane nakon što je iznenadio golmana šutem s ivice šesnaesterca, ali je pogodio stativu.

Ipak, United je uspio postići još dva gola do kraja. Prvo je rezervista Martial pogodio na asistenciju danas odličnog Mkhitaryana, a onda je uputio dodavanje za Pogbu, koji postavlja konačnih 4:0.

Hrvatski stručnjak na klupi West Hama je tako doživio prvi poraz od Uniteda na Old Traffordu.