Nogomet
0

Manchester United počeo pregovore s Bayernom oko Schweinsteigera

Totalsport
Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger
Predstavnici Manchester Uniteda posljednja su dva dana u Münchenu pregovarali s čelnicima Bayerna oko kupovine veznjaka bavarskog kluba Bastiana Schweinsteigera, piše nogometni portal "Goal.com".

Podsjetimo, engleski "Mirror" je još prije nekoliko dana donio informaciju o interesu Uniteda za njemačkog reprezentativca, a sada postaje sve izvjesnije da to nisu bile tek špekulacije. Prema tvrdnjama Goal.coma, menadžer "crvenih vragova" Alex Ferguson spreman je za Schweinsteigera ponuditi oko 18 miliona funti kako bi ga već u januarskom prijelaznom roku doveo na Old Trafford.

Razgovori predstavnika Uniteda, među kojima nije bio Ferguson, započeli su u četvrtak, a nastavljeni su i tokom petka. Engleski klub je navodno spreman ponuditi Schweinsteigeru jednaku platu (oko 140.000 funti sedmično) koliku mu nudi i Bayern koji ga već sedmicama nastoji privoljeti na potpisivanje novog ugovora.

Dosad Bavarci, međutim, nisu imali uspjeha, 26-godišnji veznjak i dalje odolijeva, a u posljednje vrijeme, uz neizbježno isticanje poštovanja prema Bayernu, redovno naglašava i kako bi se volio okušati u inozemstvu. Ugovor mu ističe u ljeto 2012. godine, tako da je za očekivati da će ga Bayern, ukoliko ne pristane na ostanak, prodati ranije kako bi barem nešto zaradio. No, pitanje je hoće li se to dogoditi već u januaru, kako priželjkuje Manchester United, ili eventualno sljedeće ljeto.

Dodajmo ovome i da se već duže vrijeme među klubovima koji su zainteresirani za Schweinsteigera spominju i Chelsea te Real Madrid.