Bayern odlučan
0

"Schweinsteiger nije na prodaju"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Izvršni direktor minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge objasnio je da Bastian Schweinsteiger (26) neće biti prodan kako se u njemačkim i svjetskim medijima proteklih dana nagađalo.

Bayernov veznjak i jedna od najvećih zvijezda kluba ugovorno je vezana do 2012. godine, a pregovori o produženju su u toku. Ipak, čak ako oni i ne uspiju, kaže Rummenigge, Bayern neće dopustiti da ode prije isteka ugovora.

"Oduvijek sam govorio koliko želimo da Bastian produži ugovor i radimo na tome. On je jedan od naših najvažnijih igrača, ako ne i najvažniji. Ako do produženja i ne dođe, on će sigurno u Bayernu ostati do 30. juna 2012. godine. Neće otići prije tog datuma", izjavio je Rummenigge.

Nedavno je glasine o mogućem Schweinsteigerovom odlasku potencirao i trener Louis van Gaal izjavivši da možda ne bi bilo loše da ga u klubu prodaju na kraju sezone ako ne pristane na produženje, a sve kako ga godinu dana kasnije ne bi izgubili bez odštete i tako ostali lišeni za desetine miliona eura.

U redovima Bayerna Schweinsteiger igra od svoje 14 godine, a osvojio je dosad pet naslova u njemačkom prvenstvu i pet DFB Pokala. Transfermarkt.de procijenjuje njegovu vrijednost na 35 miliona eura.