The Sun
0

Manchester United plaća 60.000 funti kazne zbog Fergusona

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Prema londonskom tabloidu The Sunu, iz redova engleskog nogometnog doprvaka Manchester Uniteda spremni su platiti kaznu u ime svog menadžera Alexa Fergusona zbog bojkota britanske televizijske mreže BBC-a.

Škotski trener je prestao davati izjave za BBC još 2004. godine, a sve zbog prikazanog dokumentarnog filma Panorama u kojem je u negativnom kontekstu spominjano poslovanje njegova sina Jasona, koji je u to vrijeme bio nogometni agent. Otad Ferguson nakon premijerligaških utakmica šalje svog pomoćnika na pres-konferencije.

No, pravila vezana uz odnose s medijima u Premiershipu od ove su sezone stroža, pa će tako Ferguson za svaku utakmicu nakon koje ne da izjavu za BBC, platiti kaznu. Počevši od 1000 funti kazne, ona bi se do kraja sezone, ostane li menadžer Uniteda dosljedan, mogla popeti do 60.000 funti. Međutim, Ferguson tu kaznu neće vrlo vjerovatno platiti iz vlastitog džepa, budući ga iz uprave kluba podržavaju, te će oni to vrlo vjerovatno rješiti.

"Mislim da Alex više neće razgovarati s nama. On je principijelan čovjek i čovjek od svoje riječi", komentirao je stručni sukomentator BBC-a Alan Shearer.