Nogomet
0

Ferguson opet bojkotovao BBC, prijeti mu kazna

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AP)
Alex Ferguson (Foto: AP)
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson mogao bi zaraditi kaznu nakon što je još jednom odbio dati obaveznu izjavu za BBC iako se činilo da će napokon prekinuti šestogodišnji bojkot.

Škotski stručnak je izjave za BBC prestao davati 2004. godine nakon dokumentarnog filma "Panorama" u kojem je u negativnom kontekstu spominjano poslovanje njegova sina Jasona, koji je u to vrijeme bio nogometni agent. Otada Ferguson redovito šalje svoga pomoćnika da umjesto njega daje izjave nakon premierligaških utakmica.

Prije početka nove sezone vodstva Premierlige i Udruge nogometnih menadžera (LMA) napravila su pritisak na Fergusona i United, zaprijetivši im drastičnim kaznama ako Škot i dalje ustraje u bojkotovanju BBC-a koji ima prava na emitovanje Premiershipa.

Činilo se da je kompromis na pomolu i da će Ferguson popustiti, ali nakon nedjeljne utakmice 2. kola u kojoj je United odigrao neodlučeno 2-2 u gostima kod Fulhama, menadžer "crvenih vragaova" je još jednom ostao nijem, a pred mikrofone BBC-a je poslao pomoćnika Michaela Phelana.

Time je još jednom prekršio pravila Premierlige koja se oglasila saopćenjem.

"Premierliga je razočarana što BBC i Manchester United još uvijek nisu riješili problem davanja izjava Sir Alexa Fergusona nakon utakmica. Nastavit ćemo promatrati situaciju i ponudit ćemo pomoć u rješavanju problema. No, budući da se radi o kršenju pravila Premierlige, vodstvo će na svome sastanku u septembru razmotriti pokretanje adekvatnog postupka", stoji u saopćenju.