Prijateljski susret
45

Manchester United nakon penala savladao Real Madrid

Klix.ba
(Foto: EPA)
Manchester United i Real Madrid su odmjerili snage na International Champions Cupu, a pobjeda je nakon boljeg izvođenja penala pripala Crvenim vragovima.

Za Manchester United su od prve minute odlukom menadžera Josea Mourinha zaigrali Romero, Fosu-Mensah, Bailly, Jones, Darmian, Carrick, Fellaini, Lingard, Pereira, Martial i Rashford, dok je trener Reala Zinedine Zidane odlučio da utakmicu počnu Navas, Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Modrić, Kroos, Isco, Lucas, Benzema i Bale.

United je poveo u samom finišu prvog poluvremena, tačnije, u prvoj minuti sudijske nadoknade izgubljenog vremena. Strijelac vodećeg pogotka je bio Lingard nakon asistencije Martiala.

Obje ekipe su drugo poluvrijeme započele u izmijenjenim sastavima tako da su za Real zaigrali Casila, Casemiro, Arnaiz Oscar, Hakmi, Hernandez, Hernando, Kovačić, Quezada, Tejero, Benzema i Bale, a u ekipi Uniteda De Gea, Blind, Herrera (McTominay), Lindelof, Lukaku, Mkhitaryan, Pogba, Smalling, Martial, Fellaini i Valencia.

U drugom poluvremenu je viđen još jedan pogodak, ali ovog puta u mreži Crvenih vragova. Casemiro je pogodio iz jedanaesterca u 69. minuti i izjednačio na 1:1. Tim rezultatom je završena utakmica pa se pristupilo izvođenju penala.

Kod Reala je pogodio samo Quezada, dok su Kovačić, Arnaiz Oscar, Hernandez i Casemiro bili neprecizni. S druge strane, za United su s bijele tačke bili sigurni Mkhitaryan i Blind, a Martial McTominay i Lindelof nisu savladali golmana Reala. Ipak, zahvaljujući dva pogotka u penal seriji, pobjeda je pripala Unitedu.