Nogomet
28

Manchester United kiksao i protiv West Hama, Mourinho isključen

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
Mukama Manchester Uniteda još nije došao kraj. U 13. kolu Premiershipa Crveni đavoli su remizirali protiv West Hama (1:1).

United je upisao četvrti uzastopni remi na domaćem terenu u Premiershipu. Podatak koji još više zabrinjava kazuje da tim Josea Mourinha u posljednjih sedam ligaških mečeva ima samo jednu pobjedu.

Samo otvaranje meča nagovijestilo je novo razočarenje. Nakon samo 90 sekundi Sakho je donio prednost West Hamu poslije centaršuta Payeta iz slobodnog udarca.

Ostatak prvog poluvremena protekao je u apsolutnoj dominaciji Uniteda koji je u 21. minuti izjednačio preko Ibrahimovića. Potom je nakon burnog protesta poslije odluke sudije da kazni Pogbu sa žutim kartonom zbog simuliranja iz igre isključen trener Manchester Uniteda Jose Mourinho što je za njega drugo isključenje u ovoj sezoni.

Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 1:1, a United u drugom dijelu nije uspio doći do preokreta ni dominacije koju je imao u prvom dijelu, ali je ponovo stvorio nekoliko izuzetnih šansi. No, golova nije bilo.

West Ham je u finišu mogao i do pobjede, ali je De Gea spasio svoj tim nakon šuta Fletchera.

U drugom meču od 17:30 sati Southampton je golom Austina iz prve minute pobijedio Everton na svom terenu (1:0).

Tabela: