Iako je oslobođen optužbi
24

Manchester United donio konačnu odluku: Mason Greenwood napušta klub!

E. B.
Mason Greenwood (Foto: EPA-EFE)
Mason Greenwood (Foto: EPA-EFE)
Manchester United je donio konačnu odluku oko Masona Greenwooda, te mladi nogometaš više neće biti član slavnog kluba s Old Trafforda.

Greenwood je više od godinu dana proveo u kućnom pritvoru zbog optužbi za seksualni napad na djevojku, a prije nekoliko mjeseci sud ga je oslobodio svih optužbi.

Ipak, čelnici Uniteda su odlučili da je loše za imidž kluba da Greenwood bude njihov član, te su danas objavili da će 21-godišnji krilni napadač napustiti klub.

"Dogovorili smo se da je najprikladnije da on ode s Old Trafforda i radit ćemo zajedno s Masonom na tome", poručili su iz Uniteda.

Greenwood je potom izdao saopćenje u kojem je poručio da mu je žao što napušta klub, ali da prihvata posljedice svojih odluka.

"Razumijem da će me ljudi osuđivati na osnovu onoga što su čitali na društvenim mrežama, ali ja nisam uradio ono za šta su me optuživali. U februaru je i sud tako presudio, a ja sam svjestan da sam radio greške u svojoj vezi. Ovu odluku smo donijeli United, moja porodica i ja i najbolje je da nastavim igrati negdje drugo", poručio je Greenwood.