Robinho
0

"Manchester je užasno mjesto za živjeti"

Totalsport
Robinho (Foto: AFP)
Robinho (Foto: AFP)
U razgovoru za ugledni američki magazin The People napadač brazilske nogometne reprezentacije i novopečeni igrač Milana Robinho požalio se na uvjete rada u svom bivšem klubu Manchester Cityju.

"Treneri Hughes i Mancini nisu me razumjeli. Postojao je nedostatak kontakta na relaciji između igrača i kluba. Radilo se kao u uredu, dođeš na trening, odradiš svoje i ideš kući, pa opet na utakmicu i doviđenja. Ja sam Brazilac, temperamentan sam i ne mogu pružiti svoje najbolje izvedbe ako nisam sretan u svakom aspektu života", komentarisao je Robinho, koji je u u City stigao 2008. godine iz Real Madrida uz 42.5 miliona eura odštete, da bi se u Engleskoj zadržao tek sezonu i pol prije posudbe u Santos.

"Ja sam specifičan igrač koji mora biti sretan ondje gdje igra. To je bio slučaj u Realu, ali u Cityju nikada. Možda nikad nisam trebao ni napustiti Real. Moja je destinacija tada zapravo trebao biti Chelsea s Luizom Felipeom Scolarijem, ali City se pojavio, a ja sam prihvatio ponudu. Na kraju se presudnim po transfer pokazao Mark Hughes koji je inzistirao da dođem".

Nakon uspješnog starta u engleskoj avanturi Robinho je ubrzo postao nezadovoljan.

"Na početku sam razmišljao pozitivno, a u prilagodbi su mi pomagali sunarodnjaci Elano i Jo. Ali Engleska je tako teška zemlja i imao sam velikih problema s prilagodbom".

O samom Manchesteru Robinho ima lijepe riječi samo s nogometnog aspekta.

"Manchester je sjajno mjesto nogometno gledano, ali užasno mjesto za život. Zime su tako hladne, a noći duge i tamne. Za mladog Brazilca ondje je jako teško. Premierliga je bez sumnje najbolja liga na svijetu. Stadioni su uvijek puni i atmosfera je nevjerojatna, ali nije za svakoga život u Engleskoj", zaključio je 26-godišnji Brazilac, koji je Milanu potpisao četverogodišnju vjernost.