"Tretirali su me kao zamorca"
0

Manchester demantirao Hargreavesove optužbe

Totalsport
Owen Hargreaves (Foto: AFP)
Owen Hargreaves (Foto: AFP)
Manchester United izdao je priopćenje u kojem je negirao navodne tvrdnje svog donedavnog igrača Owena Hargreavesa, koji ga je optužio za vrlo loš liječnički tretman tokom razdoblja provedenog u klubu s Old Trafforda.

"Za vrijeme boravka u Manchester Unitedu proživio sam injekcijski pakao. Osjećao sam se poput zamorca", rekao je između ostalog Owen Hargreaves, 30-godišnji vezni nogometaš Manchester Cityja.

Hargeaves je u Manchester United stigao 2007. godine iz Bayerna, ali je zbog problema s tetivama u oba koljena upisao samo 26 nastupa za ''crvene vragove'' u startnoj postavi.

Hargreaves je svoje probleme počeo osjećati nakon prve sezone u Manchester Unitedu, te smatra da ga je liječničko osoblje kluba, u obostranoj želji da se što prije vrati na travnjak, tretiralo na pogrešan način.

"U klubu su me uvjeravali da će injekcije pomoći. Bili su ljubazni. Ne mislim da nisu htjeli najbolje. No, očito to nisu postigli. S povredom kakvu sam imao, ispao sam klasični zamorac. Nisam se bunio jer morao sam nekako nastojati prebroditi situaciju. Želio sam igrati, u klubu su željeli da igram, pa nije dolazilo u obzir da šest mjeseci provedem u mirovanju. Kada danas pogledam na situaciju, čini mi se očitim da injekcije kojih sam se nadobivao nisam trebao dobiti", rekao je, među ostalim, Hargreaves, koji je na kraju otišao na operaciju koja je iziskivala dugotrajnu pauzu.

Manchester United je u saopćenju zanijekao optužbe svog bivšeg igrača, tvrdeći da je primio najbolji mogući tretman klupske liječničke službe.

''Naš klub je Owenu dao najbolju moguću liječničku pomoć tokom trogodišnjeg razdoblja, te je razočaran što on nije mogao sudjelovati u uspjesima ekipe u tom periodu. Naš klub je Manchester Cityju dostavio svu liječničku dokumentaciju i stoji iza svake radnje koju je naša liječnička služba poduzela tokom Owenovih mnogobrojnih pokušaja rehabilitacije. Ne priznajemo nikakvu valjanost komentara koje je Owen navodno dao. Manchester United ima jednu od najboljih liječničkih službi u svijetu sporta, koja je dala značajan doprinos svim uspjesima koje je naša ekipa ostvarila na terenu posljednjih sezona'', stoji u saopćenju Manchester Uniteda.