Ugovor rizičan za klub?
0

Owen Hargreaves novi član Manchester Cityja

Totalsport
Owen Hargreaves
Owen Hargreaves
Owen Hargreaves novi je član Manchester Cityja.

Nakon što sedmicama nije mogao naći angažman, čak niti sa ponudom da će igrati besplatno, pred koji dan pojavila se informacija da su za nekadašnjeg engleskog reprezentativca zainteresirani WBA i Tottenham.

Oba kluba su u međuvremenu odustala od dovođenja nogometaša. Tottenham se fokusirao na pregovore sa Scottom Parkerom, dok WBA nije mogao finansijski pratiti zahtjeve igrača.

Zato je danas u medijima odjeknula vijest kako je vječno povrijeđeni veznjak potpisao ugovor sa superbogatim Manchester Cityjem!

Neće igrati besplatno već po sistemu pay-as-play, što znači koliko će utakmica odigrati, toliko će biti plaćen.

"Spreman sam! Moja koljena su dobro, i svima ću pokazati da nisam mrtav igrač. Štaviše, želim biti dio engleske reprezentacije koja će igrati na Europskom prvenstvu 2012. u Poljskoj i Ukrajini", ambiciozno je prokomentirao Hargreaves, za kojeg se još jučer činilo da više neće naći angažman u profesionalnom nogometu.

"Owen je iskusan igrač. Iako ovaj ugovor djeluje kao rizičan za klub siguran sam da to nije slučaj i da će svojim igrama Owen to dokazati. Pa nije zaboravio igrati nogomet ", rekao je stup odbrane "građana" Lescott.

Hargreaves bi prema očekivanjima trebao biti zamjena Yayi Toureu, s obzirom da je Milan odbio Cityjevu ponudu za Marka van Bommela.