"It's all getting messy"
5

Manchester City zabunom poslao ponudu za Messija

Totalsport
Lionel Messi
Lionel Messi
Engleski klub Manchester City svojedobno je bio toliko "hrabar" da je ponudio "čak" 30 miliona funti za, prema mnogima, najboljeg nogometaša svijeta - Lionela Messija.

Ova nezgoda datira iz ljeta 2009. godine kada je klub preuzeo bogati Sheik Mansour. Kako bi pokazao da je spreman uložiti velike novce u klub, te dovesti nekoliko svjetskih imena, Mansour je "izdao" naredbu da se pošalju ponude za neke od igrača, ali ne i za Messija!

"Sheik Mansour je komentirao u stilu "it's all getting messy" (sve postaje zamršeno). Znamo koliko telefonske linije, pogotovo na relaciji Manchester, London, Abu Dhabi, mogu biti loše. Stoga smo mi u Engleskoj njegovu rečenicu shvatili kao "Get Messi" (dovedite Messija). Poslali smo ponudu od 30 miliona funti i mislim da je sasvim nepotrebno reći da smo ubrzo dobili odbijenicu", otkrio je bivši izvršni direktor Cityja Garry Cook.

"Građani" su se u pola godine ipak uspjeli pojačati nekim velikim imenima, koja danas predvode aktualnog prvaka, poput Carlos Teveza, Yaye Tourea i Sergija Agüera.