Premiership
20

Manchester City za poluvrijeme savladao Everton na Goodison Parku

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Manchester Cityja savladala je Everton u meču 32. kola engleskog Premiershipa na Goodison Parku, a konačni rezultat na kraju je glasio 3:1 za Građane.

Od prve minute, ekipa Pepa Guardiole ofanzivno je krenula prema golu Evertona, a već u četvrtoj minuti, stigli su u prednost. Strijelac za vodstvo Građana bio je Sane koji je sjajno pogodio iz voleja na asistenciju Davida Silve.

Samo osam minuta bilo je potrebno Cityju da postigne i drugi pogodak, a ovaj put u listu strijelaca nakon asistencije De Bruynea upisao se brazilski napadač Gabriel Jesus.

Pitanje pobjednika ovog meča odlučeno je u 37. minuti kada novu genijalnu akciju budućeg prvaka Engleske u pogodak pretvara Sterling. I ovaj put, asistenciju je upisao David Silva. U drugom poluvremenu Karamele su uspjele samo da ublaže poraz, a strijelac utješnog pogotka bio je Bolasie u 63. minuti.

Ovom pobjedom, Manchester City zadržao je 16 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Manchester United i sada na svom kontu imaju 84 osvojena boda.

S druge strane, Everton je ostao na devetoj poziciji sa 40 osvojenih bodova.