Grupe E i F
24

Liga prvaka / Manchester City u sjajnom meču slavio u Napulju, Liverpool siguran protiv Maribora

Piše: N. K.
Napoli - Manchester City (Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim susretima kompletirano je treće kolo Lige prvaka u grupama E i F. Na četiri utakmice postignuto je ukupno 16 pogodaka.

Grupa E

Liverpool - Maribor 3:0

Liverpool je na Anfieldu pobijedio Maribor s rezultatom 3:0. Redsi su od samog početka krenuli žestoko i prosto je nevjerovatno da u prvom poluvremenu nisu postigli gol. Ipak, spasa nije bilo u 49. minuti kada je Salah na asistenciju Alexander-Arnolda doveo Liverpool u vodstvo.

Četiri minute kasnije Milner je promašio penal, a u 64. minuti Can je iskoristio dodavanje Milnera i udvostručio prednost Liverpoola. Konačnih 3:0 postavio je Sturridge.

Sevilla - Spartak 2:1

Sevilla je na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu savladala Spartak iz Moskve rezultatom 2:1. Nešto bolju igru u prvom poluvremenu Španci su krunisali golom Lengleta na asistenciju Banege nakon pola sata igre. Argentinski veznjak se potom i sam pola sata prije kraja meča upisao u strijelce, a konačnih 2:1 postavio je Ze Luis.

Tabela:

Grupa F

Napoli - Manchester City 2:4

Manchester City je pobijedio Napoli na San Paolu rezultatom 4:2. Domaće je u vodstvo u 21. minuti doveo Insigne na asistenciju Mertensa, a u 34. minuti Otamendi je iskoristio dodavanja Gundogana i poravnao rezultat.

Samo što se krenulo s centra u drugom poluvremenu Stones je na asistenciju Sane donio Građanim preokret. Ipak, Napolitanci se nisu predavali i u 62. minuti Jorginho je golom iz penala vratio Italijane u igru. Aguero je u 69. minuti utakmice pogodio za 2:3, a konačan rezultat postavio je Sterling na samom kraju meča.

Šahtar - Feyenoord 3:1

Shakhtar je nakon preokreta na stadionu Metalista savladao Feyenoord rezultatom 3:1. Hladan tuš za domaće navijače desio se već u 12. minuti kada je Jorgensen pogodio na asistenciju Berghuisa. U sljedećem napadu Šahtar je izjednačio. Strijelac je bio Ferreyra, a samo tri minute kasnije Marlos pogađa za preokret. Ubojiti dvojac Šahtara kreirao je i treći gol Šahtara za konačnih 3:1.

Tabela: