Nogomet
0

Manchester City sve bliže odustajanju od Džeke

Totalsport
Manchester City bi, tvrdi Guardian, mogao odustati od lova na bosanskog nogometaša Edina Džeku jer njegov klub Wolfsburg nije spreman spustiti cijenu.

Prvi strijelac Bundeslige prošle sezone imao je u ugovoru klauzulu prema kojoj je mogao napustiti klub ukoliko kupac plati 40 miliona eura. No, ta je klauzula istekla, a direktor "vukova" Dieter Hoeneß sada za svoga najboljeg igrača traži oko 50 miliona eura koliko čak ni superbogati Manchester City nije voljan platiti.

Na Eastlandsu su bijesni jer im se ovo ljeto već nekoliko puta dogodilo da klubovi čije igrače žele kupiti naglo povisuju cijenu jer smatraju da će bogati arapski vlasnici Cityja biti spremni pristati na svaki iznos. Zato je engleski klub nedavno odustao od kupovine Davida Luiza iz Benfice, a isto bi se moglo ponoviti i u slučaju Jamesa Milnera iz Aston Ville.

Što se tiče Džeke, on je sam također izrazio svoju frustraciju cijenom koju je postavio njegov sadašnji klub. Želja 24-godišnjeg reprezentativca BiH za napuštanjem Wolfsburga uopće nije sporna.

Nakon tri godine među "vukovima", kojima se pridružio iz čeških Teplica, smatra da je vrijeme za novi korak u karijeri.