Grupe E i F
14

Liga prvaka / Manchester City slavio protiv Šahtara, Ben Yedder hat-trickom srušio Maribor

Piše: E. B.
Manchester City - Šahtar (Foto: AFP)
Večerašnjim duelima u grupama E i F počelo je drugo kolo Lige prvaka. Na četiri utakmice viđeno je 11 postignutih pogodaka.

Grupa E

Sevilla - Maribor 3:0

Sevilla je bez problema savladala Maribor na stadionu "Ramon Sanchez Pizjuan". Pitanje pobjednika je bilo riješeno već u prvom poluvremenu kada je Handanović morao dva puta po loptu u svoju mrežu. Ben Yedder je u 27. minuti pogodio na Correinu asistenciju, a potom u 38. na Vazquezovu za 2:0. Sevilla je stigla do trećeg pogotka u 83. minuti kada je Ben Yedder kompletirao hat-trick iz penala. Jasmin Mešanović je u igru ušao u 88. minuti kada je zamijenio Tavaresa.

Spartak Moskva - Liverpool 1:1

Liverpool je kiksao i sa gostovanja u Moskvi donio samo bod. Spartak je poveo u 23. minuti kada je Fernando iz slobodnog udarca postigao eurogol. Radost domaće ekipe je trajala samo osam minuta. Coutinho i Mane su u 31. minuti odigrali dupli pas, a Brazilac je rutinski matirao Rebrova za 1:1.

Tabela grupe E:

Grupa F

Napoli - Feyenoord 3:1

Napoli je na San Paolu dočekao Feyenoord i već u sedmoj minuti je poveo. Nakon sjajnog solo prodora Insigne je matirao Jonesa za 1:0. Drugi pogodak na meču za Napoli postigao je Mertens u 49. minuti nakon velike greške odbrane gostiju. Gosti su imali veliku priliku za pogodak u 68. minuti, ali je Toornstra promašio penal, tačnije Reina je odbranio njegov udarac sa bijele tačke. Na 3:0 je povisio Callejon u 70. minuti susreta, a konačnih 3:1 postavio je Amrabat u 90+3. minuti.

Manchester City - Šahtar Donjeck 2:0

Manchester City se mučio na Etihadu protiv Šahtara, ali je uspio upisati tri boda. Mreže su mirovale do 48. minute kada je mrežu Pjatova načeo De Bruyne. Silva je ostavio loptu Belgijancu na 20 metara od gola, a De Bruyne je postigao eurogol i matirao nemoćnog Pjatova koji je samo pogledom ispratio loptu u mrežu. Građani su mogli doći do drugog pogotka u 72. minuti kada je dosuđen penal nad Saneom, ali je Pjatov odbranio Aguerov šut sa bijele tačke. Konačnih 2:0 postavio je Sterling u 90. minuti susreta.

Tabela grupe F: