Premiership
22

Manchester City slavio kod Evertona i izjednačio se s Liverpoolom na vrhu

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Goodison Parku u okviru 27. kola Premiershipa ekipu Evertona rezultatom 2:0 i tako potvrdili da je nedavni poraz od Newcastlea bio samo izuzetak u nizu trijumfa.

Građani su od početka krenuli žestoko, a prvu veliku priliku propustio je Laporte u 16. minuti, kada je nakon kornera bio neprecizan iz dobre situacije. Tri minute kasnije Aguero je mogao postići lijep pogodak, ali je njegov udarac zaustavila prečka.

Ipak, spasa za domaće nije bilo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Silva je savršeno izveo slobosni udarac, a raspoloženi Laporte je najviše skočio i zatresao mrežu za 0:1. To je ujedno bio i rezultat nakon prvih 45 minuta.

U nastavku znatno lošija utakmica. Vrijedi izdvojiti tek još jednu priliku Aguera u 58. minuti, dok Everton niti jednom ozbiljnije nije zaprijetio ekipi Pepa Guardiole. Konačnih 0:2 postavio je Gabriel Jesus u 97. minuti.

Manchester City se s večerašnjom pobjedom izjednačio s Liverpoolom na vrhu tabele Premiership, s tim što Redsi imaju jednu utakmicu manje. Everton je na devetoj poziciji.

Tabela: