Nogomet
51

Manchester City pobijedio Liverpool na Etihadu, Džeko povrijeđen

Piše: N. J.
Detalj sa utakmice (Foto: EPA)
Detalj sa utakmice (Foto: EPA)
Nogometaši Manchester Cityja savladali su večeras na svome terenu ekipu Liverpoola 3:1 u 2. kolu Premiershipa. Bh. reprezentativac Edin Džeko je zbog povrede napustio teren u 68. minuti.

Džeko je napustio teren u 68. minuti nakon jednog duela sa Martinom Škrtelom. Zadobio je povredu i nije mogao nastaviti meč.

Nadamo se da povreda nije ozbiljnije prirode i da će kapiten bh. reprezentacije biti spreman za mečeve protiv Lihtenštajna i Kipra koji Zmajeve očekuju u septembru.

Foto: AFP
Foto: AFP

Džeku je na terenu zamijenio Sergio Aguero, koji je mrežu zatresao svega nekoliko sekundi nakon ulaska u igru, pogodivši za vodstvo Cityja 3:0.

Prethodno je dva gola za domaći tim postigao crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić. On je u 41. minuti utakmice ukrao jednu loptu u 16-ercu Liverpoola te je poslao u mrežu gostiju za 1:0.

U drugom poluvremenu Jovetić se još jednom upisao u strijelce. Bilo je to u 55. minuti kada je pogodio nakon asistencije Nasrija za vodstvo Cityja 2:0.

Do jedinog gola na utakmici Liverpool je došao autogolom Zabalete u 83. minuti, čime je postavljen konačan rezultat utakmice Manchester City - Liverpool 3:1.

Nakon večerašnje pobjede City sa šest bodova na tabeli dijeli drugo mjesto sa Chelseajem, dok je Liverpool deveti sa tri osvojena boda.