Premiership
20

Manchester City iskoristio kiks gradskog rivala i odvojio se na liderskoj poziciji

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Manchester Cityja pobjedom protiv Burnleyja u meču 9. kola engleskog Premiershipa rezultatom 3:0 učvrstila se na prvom mjestu i sada u odnosu na gradskog rivala Uniteda imaju pet bodova prednosti.

Huddersfield je u vodstvo stigao u 28. minuti kada Mooy pogađa za 1:0, a samo pet minuta nakon toga Depoitre iz kontranapada povećava vodstvo domaće ekipe na 2:0.

Ekipa Josea Mourinha u drugom poluvremenu izgledala je totalno bezidejno, a tračak nade vratio im je rezervista Rashford u 78. minuti susreta. Do kraja meča Crveni đavoli su imali nekoliko prilika, ali ipak nisu uspjeli doći do jednog boda.

Manchester City slavio je protiv Burnleya rezultatom 3:0. Građani su u vodstvo stigli u 30. minuti susreta kada Aguero pogađa s bijele tačke za vodstvo svoje ekipe od 1:0, da bi pitanje pobjednika domaći igrači riješili tek u drugom poluvremenu.

Prvo je Otamendi u 73. minuti pogodio za 2:0, a samo dvije minute nakon toga Sane pogađa za 3:0 i tako svojoj ekipi osigurava osmu pobjedu u ovom prvenstvu.

Newcastle je minimalnim rezultatom 1:0 slavio protiv Crystal Palaca, a strijelac jedinog pogotka na meču bio je rezervista Merino u 86. minuti susreta.

Asmir Begović odigrao je svih 90. minuta u pobjedi svoje ekipe na gostovanju kod Stokea. Trešnjice su već u 18. minuti imale vodstvo od 2:0. Prvo je u 16. minuti Surman pogodio za vodstvo svoje ekipe, da bi dvije minute nakon toga Stanislas s bijele tačke povećao rezultat. Konačnih 1:2 postavio je Diouf u 63. mintui susreta.

Leicester je slavio u gostima protiv Swanseaja rezultatom 2:1.

Tabela: